Friday, July 29, 2011

My jobsss....

Entry kali ni sambungan yg hri tu punyer tau! Kali ni, aku nk criter kt korg psl tmpt keje aku ni dulu.. kira lebey kurang cam background dia lh kot.. hehehe.. sila baca yg seterusnya yep...
I’m totally working under MZGroup of companies.. tp yg byr gaji aku adalah Gemilang International Holdings (M) Sdn Bhd... tp aku buat seme keje yg merangkumi keje admin tuk MZGroup.. jwtn sbnr aku bunyi camni “executive account” tp jwtn aku lebey kurang cam akauntan pun ada, cam kerani akaun pn ada, cam secretary bosh pn ada... hurmmm.... kekadang ley kte cam opis gurl pn ley jgk. Hihihi... yelah, klu dh post surat pun ada jgk yg mtk aku tlg btkan... tol x?? tpkan ada x, jwtn yg merangkumi seme2 yg tersenarai kt ats tu??? Hehehe...

K,lah... ni kira ringkasan tmpt aku kejelh... GEMILANG INTERNATIONAL HOLDINGS (M) SDN. BHD. (GIHSB) ni merupakan anak syarikat kepada MZ GROUP .  MZ Group ni dia fokuskan perniagaan kepada 3 teras perniagaan iaitu;
v  Pembekalan Perkakasan Hospital dan Perubatan (MZ SUPPLY AND SERVICES)
v  Perundingan dan Pembekal Mesin Industri Makanan & Minuman (MZ TECHNOLOGO CORPORATION SDN BHD)
v  Perniagaan Jualan Langsung dan Franchise (GEMILANG INTERNATIONAL HOLDINGS (M) SDN BHD)

Tp GIHSB ni lebey kepada perniagaan langsung & franchise.. klu korg nk thu lebey lanjut psl perniagaan dia blh lah tgk kt website nim : www.pomepureasia.com.  Kt website nim korg ley thu psl pergerakan bisnes dia.. tp kt cn blh lah aku ceritakan serba sedikit.. antara produk keluaran kitorg adalh jus delima... POMEPURE.. definisi jenama ni adalah pomegranate pure.. di mana jusnya merupakan 100% perahan asli buah delima.. eh, lupa lak nk bgthu.. produk ni asalnya dri UK tp diproses di Turkey, dan bg produk yg seterusnya, kte da bt produk bru iaitu Pomepure Organic & Pomepure real fruit fusion. Korg ley tgk gbr2 kt bwh ni camne rupa dia yep...

 ni namanya pomepure real fruit fusion.. campuran delima ngan lg 5 buah jenis bery2..


our first and main product

us... pomepure gurlzssss...

its me...



my bosh.... the best bosh 4 eva...

BERMINAT NK TAHU LEBEY LANJUT??? SILA HUBUNGI AKU KT EMAIL NIM YEP: maryani1308@mzgroup.com.my ataupun ley jgk hubungi aku kt talian nim : 09-8423072.. aku bg korg no opis jelah ek... psl khasiat produk2 nim seme dan jgk camne cranya nk jd ahli or psl marketing plan kitorg, aku akan sambung entry yg seterusnya yep.. so, korg tgu tau entry seterusnya....
Apa? Keje aku kt cn??? Hurmmm.. cam aku ckp sblm ni, jwtn aku sebenarnya adalah “executive account” tugas aku yg utama2nyer adalah kontrol seme cash in & out comp.. selain tu jgk, prepared seme bonus2 ahli. Tp skrg bonus2 ahli tu org len dh bt sbb aku dh xterkejar nk bt seme2 tu... yelah, sbb aku nk kn bt & prepared ketiga-tiga akaun sykt under MZGroup nim.. tp bonus tu still lg jd tugasan aku, Cuma aku pantau jelah.. so, klu bab2 bonus nim, korg jgn rsau... kitorg mmg xkan tipu.. kitorg akan byr w/camne sekalipun.. cm kebiasaan yg menjadi mslh bg aku, bilamana ada mn2 leader yg menjanjikan yg xsepatutnya... hah! Yg tu alwiz bt aku skt hati.. penahlh jgk diorg jnji mende yg slh.. and then aku yg dipersalahkan oleh client.. panas jgk telinga aku duk menahan apa yg diorg ckp.. smpi ada yg ckp kitorg menipulah, apalah... tp tu bkn silap aku.. aku dh bt ikut seme procedure.. kdg2 geram jgkkan, rs nk hempuk2 jer kepala leader yg berlagak pndi tu.. haish... sabar.. sabar... k,lah korg, aku stop cn dulu ek.. nnti sambung lagi.. chow!!!! Jgn lpe tau contact aku klu berminat... luv u ollzss.... mmmuahhhh...


No comments:

Post a Comment